Maso pod peřinkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové řízky
- 3 cibule
- 2 smetany na vaření
- 200 g tvrdého sýra
- 2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1/2 lžičky soli
- 4 plátky anglické slaniny (nemusí být, ale dodá masíčku lepší chuť:-)
Postup Maso pod peřinkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na pánvičce dokud se od sebe kolečka neoddělí. Maso naklepeme a obalíme ve smíchaných paprikách se solí.
Na vymazaný pekáč dáme cibuli a na ní poklademe plátky masa. Pečeme cca 30 minut s mírným podléváním.
Mezi tím si připravíme směs. Nastrouháme sýr na jemno a přidáme smetanu. Vznikne hustější hmota. Tu pak naneseme na každý plátek masa a ještě 10 minut zapečeme. (já dávám před směsí ještě plátek anglické slaniny pro lepší chuť, ale nemusí být).
Podáváme s hranolkami, bramborovou kaší či s opečenými brambory, každý kdo má rád.