Maso na ohni (hanger/flap steak)
Recepty, Hovězí masoPostup Maso na ohni (hanger/flap steak)
Postup přípravy receptu
-
Dobře proleželý hanger steak očistíte od všech tukových vrstev a nabodnete ho na vidlici na opékání.
Maso opékejte nad rozžhavenými uhlíky a nenechávejte ho nad přímým ohněm (ideální je rozdělat oheň a až vyhoří dřevo a zůstanou uhlíky je ten správný čas).
Nechte maso zavřít z jedné strany cca 2 minuty a potom otočte. Dejte pozor, aby maso nezačalo moc hnědnout, nebo černat. Ideální je mít maso cca 5 - 15 cm nad uhlíky (dle intenzity žáru a pocitu). Doporučuji tuto fázi nepodcenit a pečlivě otáčet minimálně 1-2 krát za minutu. Po cca 8 minutách začne maso ronit slzy šťávy, které budou zasychat, to je pro chuť masa ideální. Nechte ještě cca 3-4minuty maso nad ohništěm a je hotovo.
Dejte maso na talíř, posolte ho a nechte odstát cca 3 minuty.
Maso nakrájejte a přelijte šťávou, která z masa vytekla. Maso jím samotné, pouze s pečivem, abych si nekazil chuť masa.