Marinované kuřecí kousky v omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 větší kuřecí prsa
- 1 PL grilovacího koření
- 1 PL sladké sójové omáčky
- 1 PL worcesterove omáčky
- 1 ČL (vrchovaté) mleté sladké papriky
- 3 PL kečupu
- 6 malých stroužků česneku
- 1 KL sušeného libečku
- nasekaná petrželová nať
- mletý černý pepř
- sůl podle chuti
- 1 vrchovatá lžíce solamylu
Postup Marinované kuřecí kousky v omáčce
Postup přípravy receptu
-
Připravíme misku. Do ní dáme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malé kousky. K masu přidáme ostatní sypké a tekuté přísady.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek a ostatní zbytek surovin, kromě solamylu. Vše promícháme a dáme na půl hodiny do ledničky odpočinout.
Poté vyndáme z ledničky, přidáme solamyl, promícháme a chvíli necháme odležet. Připravíme pánev a do ní dáme trochu oleje.
K oleji přidáme maso a trochu ho opečeme, až pustí šťávu, pak mírně podlijeme vodou a necháme ještě chvíli povařit. K omáčce můžeme přidat ještě trochu kečupu, dokud nebudeme mít trochu hustší omáčku, povaříme.
Nakonec dochutíme solí, pepřem a ještě přidáme na dochucení asi tak lžičku sušeného libečku.