Marinované kuřecí kousky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích řízků
- Na marinádu:
- 1 dcl bílého suchého vína
- 1 dcl oleje
- 1 PL sójové omáčky
- 2 bobkové listy
- 1 KL římského kmínu
- 1 KL chilli
- 2 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
- Na obalení:
- strouhanka
- zelená petrželka
Postup Marinované kuřecí kousky
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na proužky nebo menší kousky a min. na 2 hodiny je naložíme do marinády.
Poté kousky obalíme ve strouhance s posekanou petrželkou a poskládáme na plech s pečícím papírem.
Potřeme lehce olejem a pečeme v rozpálené troubě na 200 C cca 15 minut, aby kousky nebyly vysušené.
Podáváme s česnekovou majonézou, tatarkou nebo jiným dipem.