Manželův pikantní guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězí maso na guláš
- 100 g rajského protlaku
- 2 lžíce pikantního kečupu (já použila vlastní dělaný bez cukru a s troškou chilli kapek a fefreronky)
- cibule (do objemu masa - oloupaná a nakrájená na kostičky)
- 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 1 porek bílá část nakrájený na kolečka
- 1 vrchovatá lžíce maďarské gulášové papriky
- 1 zarovnaná PL papriky na perkelt
- špetka majoránky
- chilli (lze vynechat)
- bílý pepř
- sůl - vše dle chuti
- vývar
- cca 2 PL opražené hladké mouky na zahuštění
- Olej nebo jiný vhodný tuk na pánev
Postup Manželův pikantní guláš
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi a tuku zpěníme cibuli a pórek, rozvoníme česnek.
Vhodíme očištěné maso a prudce orestujeme došeda, hned vhodíme papriku a pečlivě promícháme.
Podlijeme vyvarem do výšky masa a velmi pomalu dusíme do měkka - podle kvality masa to trvá až 80 min.(i více bez tlakového hrnce). Mícháme a kontrolujeme tekutinu.
Asi po 60 minutách vhodíme zbylé koření, přidáme protlak a kečup a dodusíme do měkka.
Vedle na pánvi opražíme mouku do ořiškově hnědé a zahustíme omáčku - provaříme asi 10 minut - déle nemusíme, když je mouka opražená a odstavíme. Necháme asi 5 minut a dochutíme dle naší chuti.
Promícháme a necháme ještě 10 min. na spojení chutí.
Příloha - těstoviny, ale i rýže, knedlíky, brambory. Zdroj: Kuchařka mlsného manžela