Mandlová sekaná s kapustou a kuskusem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa
1/2 hlávky kapusty
50 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
2 vejce
1 hrst mandlových lupínků
1 hrst kuskusu (supluje strouhanku)
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce sádla (nebo oleje)
1 lžíce nasekané pažitky
1 starší rohlík
trochu mléka
majoránka
drcený kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si dáme do mísy, osolíme ho a pokapeme malým množstvím vody - necháme odpočívat, rohlík nakrájíme do další misky a přelijeme mlékem. Nakrájíme si cibuli nadrobno, kapustu s anglickou slaninou na proužky a všechno dáme k mletému masu a ještě přidáme vajíčka, hořčici, majoránku, kmín, pepř, hotový kuskus a vyždímaný rozmočený rohlík, mandle, pažitku, pořádně promícháme, nejlépe rukama a bude-li třeba dosolíme. Pokud by se nám masa zdála moc měkká, přidáme strouhanku jen podle potřeby - já nepřidávala.

  2. Vytvořím šišku, kterou dáme do pekáče na 1/2 lžíce sádla a dvou špejlích, aby se nám sekaná nepřipálila ke dnu a vršek potřeme druhou půlkou rozpuštěného sádla a dáme pár mandliček.

  3. Podlijeme malým množstvím vody a během pečení přelíváme sosem a je-li třeba doplňujeme malé množství vody.

  4. Ve vyhřáté troubě pečeme tak 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!