Mandarinkové potěšení
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 0,5 hrnku oleje
- 0,75 hrnku mléka
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 140 g másla
- 60 g polohrubé mouky na jíšku
- 1/2 l mléka
- 200 g změklého másla
- 200 g cukru krupice
- 2 vanilkové cukry
- Dále:
- 2 konzervy mandarinek
- nastrouhaná čokoláda na ozdobu
Postup Mandarinkové potěšení
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto smíchejte v míse a rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (20-25 minut při 180°C).
Mezitím, co se peče korpus, začněte s krémem.
Na pánvi rozpusťte 140 g másla, zaprašte ho moukou a usmažte řídkou světlou jíšku. Stáhněte z plotny a za stálého míchání do jíšky po troškách přidávejte mléko. Vraťte na plotnu za stálého míchání přiveďte k varu a vařte až vám vznikne hustá hmota. Odstavte a nechte úplně vychladnout.
Zatím si naskládejte okapané mandarinky na upečený korpus.
Změklé máslo smíchejte s cukrem krupice, vanilkovými cukry a směs vmíchejte do vychladlého jíškového základu. Nakonec si vezměte elektrický šlehač a krém důkladně vyšlehejte.
Hotový krém rozetřete na mandarinky a posypejte nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit a potom už jen mlsáme.