Hemenex z mikrovlnky

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

šunka (nebo uzenina, na plátky)
vejce (2-3 ks)
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na nezdobený mělký talíř (používám hladký bílý porcelán nebo skleněný) rozložím v jedné vrstvě plátky šunky nebo nějaké uzeniny, aby se mezi sebou překrývala jen v okrajích a dám na cca 1 minutu zapéct do mikrovlnky na plný výkon, aby se šunka (uzenina) trochu opekla a talíř se prohřál.

  2. Vyndám z mikrovlnky (kuchyňskou rukavicí nebo utěrkou, talíř je horký!), vyklepnu na šunku (uzeninu) 2-3 vejce, aby byly pěkně rozložené po ploše. Posolím, opepřím.

  3. Žloutky propíchnu špičkou nože, aby neprskaly. Raději přiklopím plastovým víkem do MW. Dám vlnit na cca další 3-4 minuty (podle výkonu trouby a jak chci mít vejce tuhá).

  4. Kdo chce, může povrch ještě nastrouhat sýrem nebo poklást plátky sýra a dát ještě chvíli zapéct (cca 1 minutu).

  5. Lze taky okraj talíře se šunkou ozdobit pokrájeným rajčetem, posolit a také zapéct. Vyndavat v kuchyňskou rukavici nebo utěrkou! Horké!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!