Makový beránek
Recepty, MoučníkySuroviny
- 20 dkg cukru moučka
- 20 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg mletého máku
- 1-2 vejce
- 1/4 mléka
- 1 prášek do pečiva
- malé štamprle oleje (nemusí být)
- rumové aroma nebo rum
- na ozdobu mašlička
- lentilky
Postup Makový beránek
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady smícháme dohromady, těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané beránkové formy. Formu jsem naplnila až po uši, jen jsem tam nechala mezerku na přiklopení druhé půlky formy. Vymašťuji a vysypávám obě půlky forem.
Pečeme na 180°C asi 25 minut, potom ztlumíme na 150°C a pečeme ještě asi 35 minut. Já po upečeni sundám opatrně vrchní půlku formy a špejlí zkusím ve všech místech, zda je upečený. Pokud ne, tak ho přiklopím a dám ještě na chvilku do trouby.
Po upečení beránka necháme ještě chvilku ve formě, aby se nepotrhal. Zdobime podle fantazie. Velikost formy: 30 x 19,5 x 13 cm.