Majonézové kynuté buchty
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 celé vejce
- 80 g cukru krupice
- 100 ml majonézy
- 1 kostka droždí
- 1/4 l vlažného mléka
- špetka soli
- kousek másla na potření buchet
- Náplň:
- povidla nebo tvaroh (mák, ovoce - co kdo má rád)
Postup Majonézové kynuté buchty
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek.
Do mísy dáme ostatní suroviny, přidáme vzešlý kvásek a dobře propracujeme, až se těsto nelepí.
Povrch lehce poprášíme hladkou moukou a přikryté necháme kynout na teplém místě.
Těsto lze dělat v domácí pekárně.
Pak lžící vykrajujeme malé kousky, plníme je náplní, dobře uzavřeme a zakulatíme. Skládáme je vedle sebe na dobře vymaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout.
Pak každou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a plech vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme asi při 170 stupních (podle trouby) do zezlátnutí buchet.