Majonézové kynuté buchty

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
1 celé vejce
80 g cukru krupice
100 ml majonézy
1 kostka droždí
1/4 l vlažného mléka
špetka soli
kousek másla na potření buchet
Náplň:
povidla nebo tvaroh (mák, ovoce - co kdo má rád)

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek.

  2. Do mísy dáme ostatní suroviny, přidáme vzešlý kvásek a dobře propracujeme, až se těsto nelepí.

  3. Povrch lehce poprášíme hladkou moukou a přikryté necháme kynout na teplém místě.

  4. Těsto lze dělat v domácí pekárně.

  5. Pak lžící vykrajujeme malé kousky, plníme je náplní, dobře uzavřeme a zakulatíme. Skládáme je vedle sebe na dobře vymaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout.

  6. Pak každou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a plech vložíme do vyhřáté trouby.

  7. Pečeme asi při 170 stupních (podle trouby) do zezlátnutí buchet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!