Majonéza bez salmonely

Recepty, Omáčky

Suroviny

4 lžíce slunečnicových semínek
1 stroužek česneku
1/2 kyselé okurky
troška nálevu z okurek
1/2 lžičky sušené bazalky
1/2 lžičky estragonu
1/2 lžičky hořčice
1/2 lžičky octa
drcený česnek
sůl
pepř
rostlinný olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do mixéru nasypeme slunečnicová semínka a na nejvyšší rychlost je rozdrtíme co nejvíce na jemno. Potom přidáme utřený česnek, kousek okurky a všechno koření a vše ještě společně promixujeme.

  2. Přidáme hořčici, ocet a trošku nálevu z okurek. Mixér zapneme, pomalu mixujeme a pomalu přiléváme nejprve vodu a poté asi po minutě olej. Hmota nám po chvíli krásně zhoustne a zkrémovatí.

  3. Průběžně ochutnáváme a podle vlastních požadavků ještě ředíme vodou nebo olejem, případně dochucujeme solí, octem. Možností vylepšování je zde spousta. Hotovou majonézu dáme vychladit. Věřím, že se vám povede.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!