Majonéza bez salmonely
Recepty, OmáčkySuroviny
- 4 lžíce slunečnicových semínek
- 1 stroužek česneku
- 1/2 kyselé okurky
- troška nálevu z okurek
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1/2 lžičky estragonu
- 1/2 lžičky hořčice
- 1/2 lžičky octa
- drcený česnek
- sůl
- pepř
- rostlinný olej
- voda
Postup Majonéza bez salmonely
Postup přípravy receptu
-
Do mixéru nasypeme slunečnicová semínka a na nejvyšší rychlost je rozdrtíme co nejvíce na jemno. Potom přidáme utřený česnek, kousek okurky a všechno koření a vše ještě společně promixujeme.
Přidáme hořčici, ocet a trošku nálevu z okurek. Mixér zapneme, pomalu mixujeme a pomalu přiléváme nejprve vodu a poté asi po minutě olej. Hmota nám po chvíli krásně zhoustne a zkrémovatí.
Průběžně ochutnáváme a podle vlastních požadavků ještě ředíme vodou nebo olejem, případně dochucujeme solí, octem. Možností vylepšování je zde spousta. Hotovou majonézu dáme vychladit. Věřím, že se vám povede.