Luxusní paštika z kachních jater s pomerančovou marmeládou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 100 g másla
- 1 středně velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 balíček kachních jater (370 g)
- 2 polévkové lžíce sladké smetany
- sůl
- pepř
- 100 g pomerančové marmelády z kousky kůry
- 5-6 plátků anglické slaniny
- + pokud chceme tak i na ozdobu
Postup Luxusní paštika z kachních jater s pomerančovou marmeládou
Postup přípravy receptu
-
Na dvou PL másla opečeme cibuli a česnek. Přidáme kachní játra - tak, aby zůstala uvnitř růžová, ale aby nebyla syrová.
Směs rozmixujeme, přidáme zbylé máslo, smetanu, sůl, pepř a znovu promixujeme.
Přidáme jemně nasekanou slaninu a pomerančovou marmeládu. Promícháme vidličkou, dáme do misky, zakryjeme alobalem a necháme ztuhnout v ledničce. Nejlépe chutná s chipsy z toustového chleba.
Recept na toustové chipsy: Toustový chleba rozválíme na tenké plátky, odkrojíme kůrky, přepůlíme plátky /kůrky použijeme třeba do polévky na druhý den/ a dáme je pak na chvíli zapéci pod gril do zlatava a pěkně dokřupava/. Upravujeme je dál podle sebe, nebo jako klasické topinky s česnekem a pak mažeme paštikou. Zdroj: časopis: Marianne, pí. Karolína Kamberská