Losos s pohankou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g lososa (naporcovaný na 4 kousky)
200 g pohanky
1/4 balení mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice)
pepř
sójová omáčka
česnek
med
zázvor
limetka

Postup přípravy receptu

  1. Naložíme lososa. V hrnečku smícháme cca 8 lžic sójové omáčky, 2 lžičky medu, 1 lžičku nastrouhaného zázvoru a prolisovaného česneku, šťávu ze dvou koleček limetky a pepř. Lososa touto směsí polijeme a minimálně hodinu necháme marinovat.

  2. Po hodině marinování lososa vyndáme z lednice. Poté dáme vařit pohanku do lehce osolené vody. Mraženou zeleninu okořeníme arestujeme na pánvi a po osmažení přimícháme k pohance.

  3. Když máme zeleninu u pohanky, je čas na lososa. Zprudka osmažíme na pánvi (kůží první!).

  4. Teď máme vše hotovo a můžeme podávat, lososa můžeme ozdobit sezamem a pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!