Losos s pohankou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 500 g lososa (naporcovaný na 4 kousky)
- 200 g pohanky
- 1/4 balení mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice)
- pepř
- sójová omáčka
- česnek
- med
- zázvor
- limetka
Postup Losos s pohankou
Postup přípravy receptu
-
Naložíme lososa. V hrnečku smícháme cca 8 lžic sójové omáčky, 2 lžičky medu, 1 lžičku nastrouhaného zázvoru a prolisovaného česneku, šťávu ze dvou koleček limetky a pepř. Lososa touto směsí polijeme a minimálně hodinu necháme marinovat.
Po hodině marinování lososa vyndáme z lednice. Poté dáme vařit pohanku do lehce osolené vody. Mraženou zeleninu okořeníme arestujeme na pánvi a po osmažení přimícháme k pohance.
Když máme zeleninu u pohanky, je čas na lososa. Zprudka osmažíme na pánvi (kůží první!).
Teď máme vše hotovo a můžeme podávat, lososa můžeme ozdobit sezamem a pórkem.