Losos s koprovým přelivem, pečeným bramborem a fazolkami
Recepty, RybySuroviny
- asi 300 g lososa
- sůl
- pepř
- limetková šťáva
- Na přeliv:
- lžíce másla
- trochu hladké mouky na jíšku
- citrónová šťáva
- hrnek smetany
- 3 lžíce čerstvého kopru
- brambory
- fazolky
Postup Losos s koprovým přelivem, pečeným bramborem a fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě.
Rybu osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou. Na pánvi pečeme nejdříve kůží dolů asi 4 minuty a pak otočíme a dopékáme asi 3 minuty.
V kastrůlku uděláme z másla a mouky jíšku. Zalijeme vodou, provaříme, dokud nevyvaříme chuť mouky a přidáme smetanu. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a nakonec dáme kopr.
V hluboké pánvi rozpálíme trochu másla a kapku oleje. Dáme restovat fazolky a brambory. Osolíme, opepříme a přidáme 2 promačkané stroužky česneku.
Na talíř dáme lososa kůží dolů, přelijeme omáčkou a přidáme brambory s fazolkami.