Losos s koprovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g filetů z lososa s kůží
150 ml nízkotučného mléka
10 g hladké mouky
2 lžíce nasekaného kopru
½ citrónu
saláty na přílohu
sůl
citrónový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety mírně osolíme, opepříme citrónovým pepřem a pečeme na nepřilnavé pánvi po každé straně cca 5 minut. Pečeme nejprve kůží dolů. Doba pečení je závislá na tloušťce filetů.

  2. V kastrůlku svaříme 2/3 připraveného mléka. Ve zbylém mléce dohladka rozmícháme mouku a přilijeme ke svařenému mléku. Osolíme a přidáme špetku citrónového pepře. Za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přimícháme nasekaný kopr. S koprem už nevaříme.

  3. Servírujeme s různými druhy salátů (polníček, dubáček a kadeřávek) a s na plátky nakrájeným citrónem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!