Losos s koprovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 400 g filetů z lososa s kůží
- 150 ml nízkotučného mléka
- 10 g hladké mouky
- 2 lžíce nasekaného kopru
- ½ citrónu
- saláty na přílohu
- sůl
- citrónový pepř
Postup Losos s koprovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Filety mírně osolíme, opepříme citrónovým pepřem a pečeme na nepřilnavé pánvi po každé straně cca 5 minut. Pečeme nejprve kůží dolů. Doba pečení je závislá na tloušťce filetů.
V kastrůlku svaříme 2/3 připraveného mléka. Ve zbylém mléce dohladka rozmícháme mouku a přilijeme ke svařenému mléku. Osolíme a přidáme špetku citrónového pepře. Za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přimícháme nasekaný kopr. S koprem už nevaříme.
Servírujeme s různými druhy salátů (polníček, dubáček a kadeřávek) a s na plátky nakrájeným citrónem.