Listový tvarožník s jahodovým vrchem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 listového těsta
- Náplň:
- 3 tvarohy
- 1,5 hrnku mléka
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 6 lžic oleje
- 1 balíček vanilkového pudinku
- Jahodový vrch:
- 0,5 kg nahrubo rozmixovaných jahod (čerstvých nebo mražených)
- 0,5 l jahodového džusu
- 2 vanilkové pudinkové prášky (nebo 1 vanilkový a 1 jahodový)
Postup Listový tvarožník s jahodovým vrchem
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozvalíme do tenkého obdélníku a přeneseme na velký hlubší plech tak, aby nám vznikly i okraje (asi 2 cm).
Na listové těsto nalijeme náplň (smícháme všechny suroviny a dobře promícháme, je řídká) a dáme péci do vyhřáté trouby na 180-200°C.
Když je těsto upečené (zlatavé) a náplň je tuhá, koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. V hrnci smícháme rozmixované jahody a jahodový džus, přisypeme pudinkové prášky a uvedeme do varu.
Až hmota zhoustne, za občasného míchání necháme mírně vychladnout a pak ji rozetřeme na již vychlazený koláč. Celé necháme vychladit nejlépe v lednici pár hodin.