Rizoto s paprikou a hráškem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 360 g rýže
- 1 cibule
- 1 větší paprika
- 4-5 lžic mraženého hrášku
- 2 lžičky grilovacího koření
- 2-3 lžičky sladké papriky
Postup Rizoto s paprikou a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si nakrájíme na drobno.
Nasypeme ji na pánvičku do rozpáleného oleje a lehce osmahneme. Přidáme kuřecí maso pokrájené na malé kousky (na kostičky), opečeme ze všech stran, osolíme a posypeme grilovacím kořením.
Podlijeme vodou.
Papriku omyjeme a nakrájíme na proužky a přisypeme k masu.
Dusíme, dokud není maso hotové.
Těsně před koncem přidáme mražený hrášek, necháme odpařit veškerou vodu.
Rýži uvaříme a přisypeme k masu, paprice a hrášku.
Přidáme sladkou papriku a důkladně promícháme.
Můžeme podávat s kyselými okurkami.