Listový špenát s volským okem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g listového špenátu-(může být i mražený ve válečcích)
1/2 středně velké cibule
1 lžička hladké mouky
3 stroužky česneku
olej
1 vejce do špenátu
1 vejce na volské oko na jednu porci
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lžičku hladké mouky. Společně smažíme tak 2-3 minuty.

  2. Na cibulku s moukou přidáme špenát. Pokud máme mražený, necháme jej předem chvíli povolit.

  3. Směs promícháme a zalijeme tak 1 dcl vody. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a několik minut za stálého míchání vaříme. Nakonec přidáme rozkvedlané vajíčko, necháme je srazit a špenát odstraníme ze zdroje tepla.

  4. Podáváme s bramborem a na špenát si položíme usmažené volské oko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!