Listový špenát s volským okem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g listového špenátu-(může být i mražený ve válečcích)
- 1/2 středně velké cibule
- 1 lžička hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- olej
- 1 vejce do špenátu
- 1 vejce na volské oko na jednu porci
- sůl
- pepř
Postup Listový špenát s volským okem
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lžičku hladké mouky. Společně smažíme tak 2-3 minuty.
Na cibulku s moukou přidáme špenát. Pokud máme mražený, necháme jej předem chvíli povolit.
Směs promícháme a zalijeme tak 1 dcl vody. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a několik minut za stálého míchání vaříme. Nakonec přidáme rozkvedlané vajíčko, necháme je srazit a špenát odstraníme ze zdroje tepla.
Podáváme s bramborem a na špenát si položíme usmažené volské oko.