Listový salát s chobotnicí
Recepty, Mořské plodySuroviny
- očistěná chapadla z kalamárů
- 2 středně velké mrkve
- 1 petržel
- 2 řapíky celeru
- 2 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 dl suchého bílého vína
- lžíce citrónové šťávy
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček černého pepře
- 2 kuličky nového koření
- směs listových salátů (polníček, frisee, escarola, lollo biando..)
- Zálivka:
- citrónová šťáva
- olivový olej
- drcený česnek
- sůl
Postup Listový salát s chobotnicí
Postup přípravy receptu
-
Očistěnou zeleninu, nakrájenou na větší kusy, cibuli na půl, česnek vcelku vhoďte do vařící vody, přidejte 2 dl vína, lžíci citrónové šťávy a koření. Chapadla vkládejte do vývaru asi na 10 sekund a vyjměte. Postup opakujte asi 4 x, dokud se nepřestanou víc kroutit. Vařte 30 - 50 minut, dle velikosti. Nechte ve vývaru zchladnout.
Vyšlehejte suroviny na zálivku (česnek můžete vynechat).
Na talíř naaranžujte salátové listy, poklaďte na kousky nakrájenou chobotnici a ochuťte zálivkou.