Linecké s ořechovou čepicí

Recepty, Cukroví

Suroviny

130 g hladké mouky
1 žloutek
125 g másla
60 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
3 lžice marmelády
Ořechová hmota:
2 bílky
100 g moučkového cukru
50 g mletých lískových ořechů
50 g mletých vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Spojíme všechny suroviny na těsto a na 30 minut dáme odpočinout.

  2. Vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které dáme na plech, potřeme rozehřátou marmeládou a naneseme kornoutkem nebo jen lžičkou ořechovou hmotu.

  3. Tu si připravíme tak, že z bílků ušleháme sníh, přidáme umleté ořechy a cukr.

  4. Pečeme při 170°C asi 4 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!