Linecké s ořechovou čepicí
Recepty, CukrovíSuroviny
- 130 g hladké mouky
- 1 žloutek
- 125 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 1 lžíce rumu
- 3 lžice marmelády
- Ořechová hmota:
- 2 bílky
- 100 g moučkového cukru
- 50 g mletých lískových ořechů
- 50 g mletých vlašských ořechů
Postup Linecké s ořechovou čepicí
Postup přípravy receptu
-
Spojíme všechny suroviny na těsto a na 30 minut dáme odpočinout.
Vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které dáme na plech, potřeme rozehřátou marmeládou a naneseme kornoutkem nebo jen lžičkou ořechovou hmotu.
Tu si připravíme tak, že z bílků ušleháme sníh, přidáme umleté ořechy a cukr.
Pečeme při 170°C asi 4 minuty.