Lilkové řízečky v pivním těstíčku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 větší lilek
- 250 ml piva
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 1,5 hrnku mouky
- 2,5 lžíce mletých mořských řas
- 2 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce soli
Postup Lilkové řízečky v pivním těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Lilek oloupeme a nakrájíme podélně na max. 1 cm široké plátky. V misce smícháme vývar, 1,5 lžíce mořských řas, 1 lžíci sušeného česneku a citronovou šťávu a plátky lilku do směsi naložíme. Zakryjeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat.
V jiné misce smícháme pivní těstíčko z piva, 1 hrnku mouky, 1 lžíci mořských řas a sušeného česneku a přidáme sůl.
Namarinované plátky lilku obalíme nejprve v pivním těstíčku a poté v mouce (zbylý 0,5 hrnku). Smažíme do zlatova a podáváme s chlebem nebo bramborem.