Lilkové řízečky v pivním těstíčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší lilek
250 ml piva
2 hrnky zeleninového vývaru
1,5 hrnku mouky
2,5 lžíce mletých mořských řas
2 lžíce sušeného česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce soli

Postup přípravy receptu

  1. Lilek oloupeme a nakrájíme podélně na max. 1 cm široké plátky. V misce smícháme vývar, 1,5 lžíce mořských řas, 1 lžíci sušeného česneku a citronovou šťávu a plátky lilku do směsi naložíme. Zakryjeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat.

  2. V jiné misce smícháme pivní těstíčko z piva, 1 hrnku mouky, 1 lžíci mořských řas a sušeného česneku a přidáme sůl.

  3. Namarinované plátky lilku obalíme nejprve v pivním těstíčku a poté v mouce (zbylý 0,5 hrnku). Smažíme do zlatova a podáváme s chlebem nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!