Quinoa s vůní Itálie
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek quinoy
- 1 cibule
- 8 sušených rajčat naložených v oleji
- 2 stroužky česneku
- 10 oliv (černé či zelené dle chuti)
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- sůl
Postup Quinoa s vůní Itálie
Postup přípravy receptu
-
Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme 15 minut. Po celou dobu neodkrýváme ani nemícháme.
Uvařenou quinou necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít.
Na pánvičce rozehřejeme 2 lžíce oleje ze sušených rajčat.
Necháme na něm zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a tenké plátky česneku. Poté přidáme pokrájená rajčata a přepůlené olivy a krátce orestujeme.
Směs vmícháme do uvařené quinoy, přidáme nasekanou bazalku a případně dosolíme.