Lilková pomazánka s majonézou

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 lilek
1/2 cibule
2 stroužky česneku (podle chuti)
sůl
špetka bílý pepř
3 PL majonézy
petržlenová nať (nie je podmienkou)
množstvo surovín je orientačné, záleží na chuti každého

Postup přípravy receptu

  1. Baklažán umyjeme, poprepichujeme a dáme piecť v celku do rúry - 200 st. - asi 35 min., kým nesčerná a nezošúverí sa koža. Ideálne je baklažán grilovať v celku, dostane inú, lepšiu chuť.

  2. Upečený mierne vychladíme, rozkrojíme, dužinu vydlabeme lyžicou. Na doske posekáme na drobno, alebo použijeme tyčový mixér, komu čo vyhovuje.

  3. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, pretlačíme cesnak, korenie, majonézu, dosolíme. Vymiešame, pridáme vňať.

  4. Dáme do chladničky najmenej na 3 hodiny vychladiť, odstáť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!