Letní hlávkový salát s meduňkou a koprem
Recepty, SalátySuroviny
- 1/2 hlávkového salátu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžičky vinného octa
- 1/3 hrnku vody
- trochu soli
- 1 lžička cukru
- hrstka čerstvého kopru - nakrájeného nadrobno
- pár lístků meduňky
- trochu citrónové šťávy
Postup Letní hlávkový salát s meduňkou a koprem
Postup přípravy receptu
-
Listy hlávkového salátu omyjeme, natrháme na kousky, stejně tak omyjeme meduňkové listy a kopr. Kopr nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do misky.
V hrnku smícháme vodu, olej, ocet, sůl, cukr a citrónovou šťávu. Přidáme více či méně ingrediencí dle vlastní chuti, šťáva by ale neměla být moc slaná, kyselá, spíše chutnat sladkokysele.
Do misky s listy připravenými na salát nalijeme udělanou zálivku. Lehce promícháme a hned podáváme jako přílohu.