Lehký jablečný dezertík

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 středně velké jablko
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce medu
skořice
1 lžíce vanilkového pudingu
voda
asi 100 ml zakysané smetany
1 lžíce strouhaného perníku

Postup přípravy receptu

  1. Jablko oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem, přidáme skořici a zalijeme vodou. Jablka vaříme, dokud nezměknou.

  3. Poté přimícháme pudink a provaříme.

  4. Rozdělíme do mističek a necháme zchladnout.

  5. Zakysanou smetanu ochutíme medem a navrstvíme na jablka.

  6. Lehce posypeme nastrouhaným perníkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!