Candát na másle s bramborovým salátem a červenou řepou
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety z candáta (tresky)
- 1 cibulka (použil jsem hrst sušené)
- bylinkové máslo
- Na bramborový salát:
- 400 g vařených brambor ve slupce
- 50 g anglické slaniny
- 2 jarní cibulky
- 2 sterilované okurky
- 4 sušená rajčata
- 1 lžíce hořčice
- 5 lžic majonézy (dle chuti)
- sůl
- pepř
- sterilovaná červená řepa na plátky
- 2 lžíce zakysané smetany
- pažitka
Postup Candát na másle s bramborovým salátem a červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Filet candáta osolíme, opepříme a na másle opékáme. Přidáme sušenou cibuli (nebo na proužky pokrájenou čerstvou) a ještě dozlatova orestujeme. Na hotovou porci položíme plátek bylinkového másla.
Brambory opereme, uvaříme ve slupce do měkka a rozkrájíme na menší kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kterou můžeme orestovat s na jemno nakrájenou anglickou slaninou.
Dále přidáme na drobno nakrájené sterilované okurky a několik sušených rajčat, lžíci hořčice, osolíme, opepříme a necháme vychladit. Poté vmícháme majonézu a vytvarujeme porce na talíř.
Červenou řepu vyjmeme z nálevu (hodí se nakládaná, jelikož má typickou kyselou chuť) a necháme okapat, přeskládáme na talíř a lžící naneseme zakysanou smetanu a posypeme nakrájenou pažitkou.
Na přípravu byly použity suroviny převážně z farmářských trhů (candát, sušená cibule, máslo, brambory, zakysaná smetana a zelenina).