Lehká zdobená roládka
Recepty, DortySuroviny
- Na malování:
- 1 celé vejce
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2-3 lžíce hladké mouky
- Z vypsaných surovin vyšleháme hladkou hmotu konzistence asi jako na zdobení perníčků (nesmí být moc husté) a dáme do zdobícího sáčku, ustřihneme růžek a na pečící papír na plechu stříkáme ornamenty dle vlastní fantazie. A dáme i s plechem na hodinu do mrazáku.
- Na roládu:
- 6 vajec - bílky zvlášť
- 120 g krupicového cukru
- 80 g hladké mouky
- (Bílky ušleháme s cukrem do tuha a postupně zašleháme žloutky a poslední mouku
- Vyndáme plech s ornamenty z marazáku a těsto přelijeme přes zbobení, rozetřemě opatrně do všech stran a dáme péct na 180 stupňů na 10 minut.
- Po upečení necháme vystydnout, tak jak jsme vyndali z trouby, nic nerolovat.
- Po vystydnutí plát naplníme dle svých chutí, já dala domácí jahodovou marmeládu a bílou šlehačku. Opatrně začneme rolovat a sloupávat papír a dáváme pozor, aby se ornamenty z tmalého těsta neslouply. Výsledek je překrásný a každého potěší.)
Postup Lehká zdobená roládka
Postup přípravy receptu
-
x