Lehká a osvěžující stracciatella
Recepty, MoučníkySuroviny
- (Piškot)
- 3 vejce
- 60 g cukru
- 60 g hladké mouky
- 1/2 Prášku do pečiva
- 20 g kakaa
- 2 PL oleje
- KRÉM INGREDIENCE
- 500 ml bílého jogurtu
- 2 vanilkové cukry
- 500 ml šlehačky
- 2 ztužovače
- 100 g hořké čokolády
- 100g Margot čokolády
- 1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera
Postup Lehká a osvěžující stracciatella
Postup přípravy receptu
-
Piškot: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Vylijeme do vymazané a vysypané moukou dortové formy vel. 24 cm a dáme do vyhřáté trouby na 180°C péct na cca 10 minut. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.
Krém: Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit.
Navrch nastrouhat Ledové kaštany s trochou hořké čokolády. Můžete ozdobit jak chcete, je výborný.