Lasagne s makrelou, ricottou, špenátem a rajčaty

Recepty, Těstoviny

Suroviny

425 g makrely (v konzervě)
300 g mražený sekaný špenát rozmrazený a zbavený nadměrné vlhkosti
200 g čerstvá Ricotta
1 citron
20 g jemně nasekané bazalky
50 g jemně strouhaného Parmezánu (Gran Moravia)
350 g Boloňské omáčky
400 g loupaných rajčat se šťávou (v konzervě)
2-3 lžíce olivového oleje
250 g lasagne
100 g strouhané Mozzarelly
100 g půlených sterilovaných oliv
100 g smetany ke šlehání 33%

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 180°C. Vsypte špenát, makrelu s ricottou, boloňskou omáčku s citronovou kůrou z 1/2 citrónu, polovinou bazalky a polovinou strouhaného parmazánu do mísy a zakápněte citrónovou šťávou z 1 citrónu. Dochutíme solí a pepřem. Míchejte, dokud se směs dobře nespojí.

  2. Pekáč si vymažeme olivovým olejem, na dno položíme tenkou vrstvu z půlených rajčat v konzervě a rozprostřeme ji. Na ni pak pokládáme po celém dně těstovinové listy.

  3. Další vrstvu utvoříme z makrelové náplně (cca 1–1,5 cm tlustou). Pak položíme opět lasagne, trochu rajčat se šťávou a makrelovou směs a tak pokračujeme až poslední vrstvu tvoří listy lasagní, které pomažeme zbývajícími rajčaty.

  4. Zalijeme půl šálkem smetany, posypeme strouhanou mozzarellou a půlkami oliv, přidáme zbytek bazalkových lístků a nahoru ještě vysypeme po celé ploše zbytek parmezánu.

  5. Vložíme pekáč do horké trouby a pečeme cca 35 minut nebo dozlatova, dokud lasagne nebudou upečené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!