Lasagne s lososem

Recepty, Ryby

Suroviny

200 g lososa (nejlépe čerstvý filet bez kostí)
1 cibule
2 stroužky česneku
1-2 lžíce olivového oleje (extra virgin)
1-2 lžíce mouky
250 ml smetany
sůl
pepř
zelená petrželka
lasagne
sýr (na posypání - já měla grand moravia - český parmazán)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku a přidáme lososa nakrájeného na kousky cca 1x1 cm (nebo i menší). Přidáme na plátky nakrájený česnek a zarestujeme.

  2. Poprášíme moukou a zarestujeme. Podlijeme smetanou, osolíme, opeříme a přidáme petrželku (já měla jen sušenou). Provaříme. Je li omáčka moc hustá, tak ji povolíme trochou vody.

  3. Na dno zapékací misky na lasagne dáme trochu omáčky, plátek lasagní, omáčku atd. Poslední vrstva je omáčka. Misku přikryjeme alobalem a dáme zapéct na 180°C na 30 minut.

  4. Pak odstraníme alobal, posypeme nastrouhaným sýrem a ještě asi 10 minut dopékáme. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!