Kynuté řezy s tvarohem a rebarborou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 300 ml kefíru (mám domácí)
- 150 ml oleje
- 10 g čerstvého droždí
- 2-3 lžíce cukru
- půl rovné lžičky soli
- 500-520 g hladké mouky
- Náplň:
- 500 ml mléka
- 80 g krupice
- 250 g tvarohu
- citronová kůra
- vanilkový cukr
- 150 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 5-8 řapíků rebarbory
- mletá skořice
- mandlové lupínky nebo drobenka na posyp
Postup Kynuté řezy s tvarohem a rebarborou
Postup přípravy receptu
-
Těsto je velice snadné – v kefíru s cukrem rozmíchat droždí, přidat zbytek surovin, uhníst těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložit kynout na 12-18 hodin do lednice.
Ráno těsto vyndáme z lednice, rozválíme na plech s pečícím papírem a než vykyne, přichystáme náplň: Za stálého míchání uvaříme v mléce krupici a hotovou kaši vyškrábneme do mísy, kde ji necháme dobře vychladnout. Zatím oloupeme řapíky rebarbory (zbavíme je nití“) a nakrájíme je na malé kousky, na sítu je spaříme horkou vodou a necháme okapat. Do kaše přidáme oba cukry, žloutky, citronovou kůru a skořici podle chuti, pak i tvaroh a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmísíme sníh z bílků a okapanou rebarboru.
Náplň rozetřeme na rozválené těsto, posypeme mandlovými lupínky, necháme už jen dokynout a vložíme upéct do dobře vyhřáté trouby (190°C/30-40 minut). Hotový a vychladlý moučník pocukrujeme a nakrájíme na řezy.