Kynute povidlove buchty (bezvajecne)

Recepty, Moučníky

Suroviny

750 g hladké mouky (pouzila som Maida)
2 kávové lžičky sušených kvasnic
4 lžice krystalového cukru
1 ks vanilkového cukru
špetka soli
200 ml rostlinného oleje
375 ml teplého mléka
džem
olej na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme prosátou mouku, cukr, sůl, sušené kvasnice, vanilkový cukr a promícháme. Zahřejeme si mléko a do něj naliji olej. Mléko z olejem zapracujeme do mouky. Rukou vypracujeme elastické, nelepivé těsto. Misku přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.

  2. Po 1 hodině kynutí těsto rukou znovu prohněteme. Rozdělíme si ho na 3 části a postupně každou část vyválíme na asi 1/2-1 cm hrubou placku. Placku rozřízneme do mřížky tak, abychom měli dostatečně velké čtverce na které poklademe kousek džemu.

  3. Kraje každého čtverce naplněného džemem spojíme prsty tak, aby nám vznikla buchtička. Pekáč vymažeme olejem, buchtičky na něj poklademe vedle sebe, nepříliš natěsno a necháme 15 minut do kynout.

  4. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C. Buchtičky před pečením zlehka potřeme olejem a pečeme asi 20 minut. Hotové pocukrujeme. Stejně si můžete upéct i dukátové buchtičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!