Kynute povidlove buchty (bezvajecne)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 750 g hladké mouky (pouzila som Maida)
- 2 kávové lžičky sušených kvasnic
- 4 lžice krystalového cukru
- 1 ks vanilkového cukru
- špetka soli
- 200 ml rostlinného oleje
- 375 ml teplého mléka
- džem
- olej na potření
Postup Kynute povidlove buchty (bezvajecne)
Postup přípravy receptu
-
Do misky si dáme prosátou mouku, cukr, sůl, sušené kvasnice, vanilkový cukr a promícháme. Zahřejeme si mléko a do něj naliji olej. Mléko z olejem zapracujeme do mouky. Rukou vypracujeme elastické, nelepivé těsto. Misku přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.
Po 1 hodině kynutí těsto rukou znovu prohněteme. Rozdělíme si ho na 3 části a postupně každou část vyválíme na asi 1/2-1 cm hrubou placku. Placku rozřízneme do mřížky tak, abychom měli dostatečně velké čtverce na které poklademe kousek džemu.
Kraje každého čtverce naplněného džemem spojíme prsty tak, aby nám vznikla buchtička. Pekáč vymažeme olejem, buchtičky na něj poklademe vedle sebe, nepříliš natěsno a necháme 15 minut do kynout.
Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C. Buchtičky před pečením zlehka potřeme olejem a pečeme asi 20 minut. Hotové pocukrujeme. Stejně si můžete upéct i dukátové buchtičky.