Kynuté knedlíky plněné jahodami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

3 hrnky hrubé mouky
1 hrnek mléka
sůl
3/4 kostky droždí
1 lžíce krystalového cukru
1 vejce
máslo
jahody
mletý cukr
tvaroh na strouhání nebo tatranka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hrubou mouku, mléko, sůl, droždí, cukr a vejce. Směs necháme 1 hodinu kynout.

  2. Na stůl si nasypeme polohrubou mouku a lžící vykrajujeme kousky těsta, které naplníme jahodami.

  3. Knedlíky vkládáme do vroucí vody na 5 minut.

  4. Zhruba po 2,5 minutách promíchat.

  5. Poté knedlíky vyndáme a propichujeme vidličkou.

  6. Hotové knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem (nebo tatrankou), mletým cukrem a rozehřátým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!