Květákové rizoto

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
1 lžička oleje
2-3 vejce
špetka soli
olej na smažení
1/2 malé jemně nakrájené cibule
1/2 hrnku mraženého hrášku a mrkví (můžete nahradit čerstvou)
2 stroužky drceného česneku
5 jarních cibulek
3 lžičky sojové omáčky
1 lžička teriyaki omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Květák nakrájejte na malé růžičky. Ty pak postupně rozmixujte na texturu rýže nebo kuskusu.

  2. Na pánvičce usmažte osolená vajíčka, odstavte z plamene.

  3. Na woku smíchejte olej, cibuli, jarní cibulku, hrášek, mrkev a česnek.

  4. Smažte asi 3 minuty, dokud není vše změklé. Pokud používáte mrkev čerstvou, pokrájejte ji na malé kostičky a začněte s ní, pak teprve přidejte další suroviny.

  5. Do zeleniny vmíchejte květákovou rýži.

  6. Polijte sojovou a teriyaki omáčkou a nechte celou směs osmahnout za občasného míchání.

  7. Míchejte asi 10 minut, dokud není květák jemně křupavý zvenku, ale měkký zevnitř.

  8. Přidejte do směsi hotová vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!