Květákové karbanátky se sýrem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 g květáku
- 2 lžíce hladké mouky
- 5 lžic strouhanky
- 2 jarní cibulky
- 2 lžičky směsi cajunského koření
- 2 vejce
- rostlinný olej
- sůl
- pepř
- 95 g sýra jadel
Postup Květákové karbanátky se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Květák, rozebraný na růžice, povaříme v osolené vodě do měkka. Tak 8 minut. Scedíme. Růžice květáku rozmačkáme vidličkou, pokud chcete jemnější hmotu, můžete nasadit robot. Mírně opepříme.
Přidáme vejce, nakrájenou jarní cibulku a nastrouhaný sýr jadel. Okořeníme cajunskou směsí a promícháme. Můžeme ještě trochu přisolit, podle chuti.
Přisypeme mouku, promícháme, vytvoříme kompaktní hmotu, ze které uděláme placičky. Ty pak obalíme ve strouhance a opečeme v dobré vrstvě oleje, tak asi 5 minut z každé strany.
Podáváme s bramborovou kaší, s kouskem másla, zdobené nasekanou jarní cibulkou.