Květák s česnekem a bylinkami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední květák
asi 4 PL oleje
sůl
1 KL tymiánu
1 KL oregana
1/2 KL sušeného česneku
1/4 KL pepře
sušená smažená cibule
plátky mandlí (nemusí být)
čerstvé bylinky na posypání hotového jídla (já měla petrželku)

Postup přípravy receptu

  1. Květák v celku uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vyndáme, necháme okapat a trochu vychladnout.

  2. V misce smícháme olej a všechno koření (já už nesolila, květák byl dost slaný z vaření).

  3. Květák potřeme směsí, dáme do zapékací misky, která má poklici nebo do vyššího pekáčku, který půjde zakrýt alobalem, posypeme sušenou cibulkou a plátky mandlí.

  4. Přiklopené pečeme asi 15 min na 180°C, pak odkryjeme a necháme asi 10 min péct do zlatova. Upečené posypeme čerstvými bylinkami a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!