Kustovnické koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g špaldové mouky
125 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
10 g droždí
30 g fruktosy
10 g vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“)
1 L-vejce
1 lžíce oleje
náplň:
200 g tvarohu
1-2 lžíce vanilkové fruktosy
1 bílek
2 lžíce Goji (kustovnice čínská)
2 lžíce vody
1 lžička rýžového sladu
piniové oříšky
1 žloutek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a necháme 10 min odpočinout.

  2. Promícháme, přidáme vejce, olej a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 1 hod kynout na teplém místě.

  3. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, prohněteme a vyválíme na 1 cm silný plát, vykrojíme kolečka o průměru 10 cm a dáme na plech s pečícím papírem. Dáme stranou na 30 min kynout a připravíme si náplň.

  4. Tvaroh vyšleháme s bílkem a fruktosou. Slad s vodou přivedeme k varu, aby se slad spojil s vodou, odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Poté do sladového sirupu ponoříme Goji, necháme 10 min plavat a nakonec rozmixujeme.

  5. Do vykynutých koláčků uděláme důlky, okraje potřeme žloutkem, důlky naplníme tvarohem, uprostřed kustovnicí a přidáme piniové oříšky.

  6. Necháme ještě kynout a dáme si rozehřát troubu na 175°C. Pečeme zhruba 30-35 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!