Kustovnické koláčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g špaldové mouky
- 125 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 10 g droždí
- 30 g fruktosy
- 10 g vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“)
- 1 L-vejce
- 1 lžíce oleje
- náplň:
- 200 g tvarohu
- 1-2 lžíce vanilkové fruktosy
- 1 bílek
- 2 lžíce Goji (kustovnice čínská)
- 2 lžíce vody
- 1 lžička rýžového sladu
- piniové oříšky
- 1 žloutek na potření
Postup Kustovnické koláčky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a necháme 10 min odpočinout.
Promícháme, přidáme vejce, olej a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 1 hod kynout na teplém místě.
Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, prohněteme a vyválíme na 1 cm silný plát, vykrojíme kolečka o průměru 10 cm a dáme na plech s pečícím papírem. Dáme stranou na 30 min kynout a připravíme si náplň.
Tvaroh vyšleháme s bílkem a fruktosou. Slad s vodou přivedeme k varu, aby se slad spojil s vodou, odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Poté do sladového sirupu ponoříme Goji, necháme 10 min plavat a nakonec rozmixujeme.
Do vykynutých koláčků uděláme důlky, okraje potřeme žloutkem, důlky naplníme tvarohem, uprostřed kustovnicí a přidáme piniové oříšky.
Necháme ještě kynout a dáme si rozehřát troubu na 175°C. Pečeme zhruba 30-35 min.