Kurkumové rizoto s houbami a hovězím masem

Recepty, Houby

Suroviny

500 g rýže
200 g směsi lesních hub
2 PL oleje
drcený kmín
sůl
pepř
1 KL kurkumy
1 cibule
250 g hovězího masa na polévku (hrudí nebo žebro)
vývar nebo voda na podušení hub

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Hovězí maso z vývaru nakrájíme na malé kousky.

  2. Rýži opláchneme, dáme do nádoby, zalijeme vodou, přidáme kurkumu sůl a pod pokličkou dusíme podle návodu do změknutí.

  3. Cibuli oloupeme, necháme zesklovatět. Přisypeme očištěné a pokrájené houby, orestujeme, přidáme drcený kmín, pokud máme houby sušší, přilijeme ještě trochu vody nebo vývaru, osolíme, opepříme a necháme vydusit.

  4. Nakonec vložíme k podušeným houbám kousky uvařeného hovězího masa, zamícháme a odstavíme.

  5. Houbovo-masovou směs smícháme s uvařenou rýží. Podáváme s japaleňos feferonkou nebo s jinou pikantní zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!