Kuřecí žaludky v zelenině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích žaludků
- 300 g cibule
- 400 g papriky na lečo (slovenské)
- 1 plechovka sekaných loupaných rajčat (400 g)
- 2 stroužky česneku
- feferonka nebo chilli paprička dle chuti
- 15 g sladké mleté papriky
- cca 1 lžička koření čubrica
- kostka drůbežího bujonu
- sůl
- pepř mletý
- olej
Postup Kuřecí žaludky v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Očištěné, omyté žaludky necháme okapat. Pokud chceme menší kusy, můžeme je přepůlit. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na oleji osmažíme lehce dozlatova. Pak přisypeme opepřené a osolené žaludky, které necháme zatáhnout. Přidáme sladkou papriku a čubricu, nasekaný česnek, na nudličky pokrájené očištěné papriky a dále smažíme za občasného promíchání do rozvonění paprik s česnekem. Přilijeme pokrájená loupaná rajčata, přidáme bujón, dle chuti feferonku nebo chilli papričku a osolíme.
Dusíme pod poklicí doměkka za občasného promíchání a minimálního podlití, abychom nemuseli zahušťovat moukou nebo jíškou. Já dělal v tlakovém hrnci cca 15 minut po natlakování, bez podlití.
Podáváme s rýží, knedlíkem, čerstvým chlebem...