Kuřecí vývar se zeleninou a domácími nudlemi

Recepty, Polévky

Suroviny

4 kuřecí skelety
1 větší cibule
nové koření
celý pepř
mrkev
petržel
celer
pórek
hrášek
zelená petrželka
libeček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit do většího hrnce kuřecí skelety, cibuli, zelenou petrželku, asi 5 kuliček nového koření, podle chuti pár kuliček pepře a sůl, vaříme na mírném ohni asi 30 minut.

  2. Potom přidáme celou mrkev, petržel a celer a vaříme stále na mírném ohni asi 30 minut. Pak vyndáme skelety a necháme je vychladnout a vývar slijeme přes síto do jiného hrnce a dáme vařit.

  3. Obereme maso, nakrájíme zeleninu na malé kostky, nakrájíme pórek, přidáme hrášek a vařenou cibuli promačkáme do vývaru přes sítko, podle chuti dosolíme. Ještě chvilku povaříme. Když polévku dovaříme, přidáme nakrájenou zelenou petrželku a libeček.

  4. Domácí nudličky uvaříme zvlášť a pak přidáme do polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!