Kuřecí vývar se zeleninou a domácími nudlemi
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 kuřecí skelety
- 1 větší cibule
- nové koření
- celý pepř
- mrkev
- petržel
- celer
- pórek
- hrášek
- zelená petrželka
- libeček
- sůl
Postup Kuřecí vývar se zeleninou a domácími nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit do většího hrnce kuřecí skelety, cibuli, zelenou petrželku, asi 5 kuliček nového koření, podle chuti pár kuliček pepře a sůl, vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
Potom přidáme celou mrkev, petržel a celer a vaříme stále na mírném ohni asi 30 minut. Pak vyndáme skelety a necháme je vychladnout a vývar slijeme přes síto do jiného hrnce a dáme vařit.
Obereme maso, nakrájíme zeleninu na malé kostky, nakrájíme pórek, přidáme hrášek a vařenou cibuli promačkáme do vývaru přes sítko, podle chuti dosolíme. Ještě chvilku povaříme. Když polévku dovaříme, přidáme nakrájenou zelenou petrželku a libeček.
Domácí nudličky uvaříme zvlášť a pak přidáme do polévky.