Kuřecí v křenové pikantní omáčce s ljutěnicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehenní (prsní) řízky
1 cibule
1 sklenka ljutěnice
3 polévkové lžíce vrchovaté krenexu (možno použít i čerstvý křen)
100 ml smetany
zelená petrželka
1 polévková lžíce hladké mouky
sladká paprika
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zesklovatíme cibulku, na ni položíme osolené, opepřené, moukou zaprášené řízky a z obou stran je opékáme.

  2. Zaprášíme paprikou a zalijeme ljutěnicí a cca 100 ml vody.

  3. Provaříme 15 minut, poté přidáme krenex a smetanu a povaříme ještě 5 minut.

  4. Dochutíme a vmícháme nasekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!