Kuřecí v křenové pikantní omáčce s ljutěnicí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehenní (prsní) řízky
- 1 cibule
- 1 sklenka ljutěnice
- 3 polévkové lžíce vrchovaté krenexu (možno použít i čerstvý křen)
- 100 ml smetany
- zelená petrželka
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- sladká paprika
- sůl
- pepř
- olej
Postup Kuřecí v křenové pikantní omáčce s ljutěnicí
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zesklovatíme cibulku, na ni položíme osolené, opepřené, moukou zaprášené řízky a z obou stran je opékáme.
Zaprášíme paprikou a zalijeme ljutěnicí a cca 100 ml vody.
Provaříme 15 minut, poté přidáme krenex a smetanu a povaříme ještě 5 minut.
Dochutíme a vmícháme nasekanou petrželku.