Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kusy kuřecích prsou s kostí a kůží
- 2 snítky plocholisté petržele
- 2 snítky tymiánu
- 1 lžíce olivového panenského oleje
- 2 snítky oregana
- 80 g másla
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 20 ml olivového oleje
- 600 g bílého oloupaného chřestu
- růžový pepř
- 100 g másla
- 100 ml bílého vína
- 1 šalotka
Postup Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem
Postup přípravy receptu
-
Bylinky nasekáme najemno, smícháme s máslem a utřeným česnekem se solí. Bylinkové máslo vložíme pod kůži prsou. Prsa opepříme a potřeme olejem. Vložíme do rozpáleného optigrilu na program drůbež a pečeme. Po upečení necháme odpočinout asi 5 minut na teplém místě a osolíme.
Chřest vložíme do optigrilu na program zeleniny a grilujeme doměkka. Osolíme a opepříme růžovým pepřem. Šalotku nakrájíme najemno, vložíme do rendlíku, zalijeme vínem a redukujeme asi na 1/5. Poté zašleháme máslo a výpek z kuřete. Případně dosolíme.