Kuřecí steak ala Roma
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- tuk na smažení
- 500 g kuřecích prsíček
- 2 smetany 30 %
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 25 dkg eidamu
- 2 stroužky česneku
- olivy - zelené nebo černé, dle chuti
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí steak ala Roma
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso naklepeme, osolíme a opepříme (kdo chce může dochutit i jiným kořením např.steak) a z prudka ho osmahneme. Poté si na nudličky nakrájíme papriku, na kolečka olivy a sýr nastrouháme.
Zprudka opečené maso dáme na pekáček a přidáme papriku.
Poté si v 0,5 litrove sklenici smícháme smetanu s rozlisovaným česnek, solí a pepřem a zalijeme tím směs.
Nakonec zasypeme sýrem a dáme do předehřáté trouby na 180°C na dobu 25 minut. Jako přílohu zvolíme hranolky nebo opečené brambory.