Kuřecí steak ala Roma

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

tuk na smažení
500 g kuřecích prsíček
2 smetany 30 %
1 červená paprika
1 zelená paprika
25 dkg eidamu
2 stroužky česneku
olivy - zelené nebo černé, dle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso naklepeme, osolíme a opepříme (kdo chce může dochutit i jiným kořením např.steak) a z prudka ho osmahneme. Poté si na nudličky nakrájíme papriku, na kolečka olivy a sýr nastrouháme.

  2. Zprudka opečené maso dáme na pekáček a přidáme papriku.

  3. Poté si v 0,5 litrove sklenici smícháme smetanu s rozlisovaným česnek, solí a pepřem a zalijeme tím směs.

  4. Nakonec zasypeme sýrem a dáme do předehřáté trouby na 180°C na dobu 25 minut. Jako přílohu zvolíme hranolky nebo opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!