Kuřecí roládky s lilkem a sýrem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 1 lilek
- 100 g ementálu
- 1-2 stroužky česneku
- olivový olej
- máslo
- hladká mouka
- bujón nebo horký silný vývar
- tymián
- pepř
- sůl
Postup Kuřecí roládky s lilkem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Maso nařízneme na co největší plátek a lehounce naklepeme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím povrch masa.
Škrabkou na zeleninu vytvoříme z lilku co nejtenčí plátky. Na každou roládku počítáme 4-6 plátků. Zbytek lilku nakrájíme na kousky velikosti soust. Osolíme a necháme odležet.
Na maso položíme několik plátků ementálu, plátky lilku, posypeme tymiánem a zavineme do roládek, které zpevníme párátky. Povrch masa ještě osolíme a opepříme.
V pánvi rozpálíme lžíci oleje a lžíci másla a maso ze všech stran zprudka opečeme. Vyjmeme, ve výpeku opečeme kousky lilku a zaprášíme dvěma lžícemi mouky. Prosmahneme, zalijeme horkým vývarem, omáčku dochutíme, vrátíme maso a dusíme pod pokličkou asi 25 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo štouchanými brambory.