Kuřecí roládky s lilkem a sýrem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
1 lilek
100 g ementálu
1-2 stroužky česneku
olivový olej
máslo
hladká mouka
bujón nebo horký silný vývar
tymián
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nařízneme na co největší plátek a lehounce naklepeme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím povrch masa.

  2. Škrabkou na zeleninu vytvoříme z lilku co nejtenčí plátky. Na každou roládku počítáme 4-6 plátků. Zbytek lilku nakrájíme na kousky velikosti soust. Osolíme a necháme odležet.

  3. Na maso položíme několik plátků ementálu, plátky lilku, posypeme tymiánem a zavineme do roládek, které zpevníme párátky. Povrch masa ještě osolíme a opepříme.

  4. V pánvi rozpálíme lžíci oleje a lžíci másla a maso ze všech stran zprudka opečeme. Vyjmeme, ve výpeku opečeme kousky lilku a zaprášíme dvěma lžícemi mouky. Prosmahneme, zalijeme horkým vývarem, omáčku dochutíme, vrátíme maso a dusíme pod pokličkou asi 25 minut.

  5. Podáváme s bramborovou kaší nebo štouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!