Kuřecí prso s brusinkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecího prsa
200 ml pomerančové šťávy (postačí 100% z krabice)
100 g sladkých sušených brusinek
2 smetanové sýry Apetito
8 čerstvých lístků rozmarýnu
chilli papričky se solí
1 lžíce oleje
1 plátek másla silný cca 1 cm
sůl
mletý pepř
voda na podlití nebo šťáva
párátko
nit
igelitový sáček

Postup přípravy receptu

  1. Brusinky namočíme do sklenice s pomerančovou šťávou. Šťávu můžeme použít čerstvě vymačkanou z pomerančů, ale také ji můžeme nahradit kupovanou.

  2. Prso opláchneme a osušíme. Do sáčku kápneme olej, párkrát otočíme mlýnkem s kořením a dáme polovinu lístků. Na to položíme prso, znova okořeníme a sáček utáhneme. Maso v něm ještě trochu promasírujeme a vše včetně naložených brusinek dáme do lednice uležet do druhého dne.

  3. Pokud budeme mít cestu kolem lednice, můžeme maso v sáčku opět promasírovat. Po uležení prso vyndáme na pracovní desku a delším, úzkým nožem do něj prořízneme hlubokou kapsu.

  4. V misce rozmícháme sýr, přidáme polovinu z naložených brusinek, lehce osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme a natlačíme do připravené kapsy.

  5. Kapsu zajistíme párátkem a prso pevněji omotáme nití, aby nám při dušení hezky drželo tvar. V hrnci na rozehřátém másle po všech stranách maso prudce osmažíme.

  6. Podlijeme pomerančovou šťávou se zbytkem brusinek a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Během dušení hlídáme množství tekutiny a podle potřeby malinko podlíváme.

  7. Z měkkého masa odstraníme nitě a párátko a aby nám maso nevychladlo, znova ho vložíme do šťávy ke kraji hrnce. Silným varem šťávu zredukujeme na hustější omáčku.

  8. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a s osmaženým bramborem. Hodí se i hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!