Kuřecí polévka se sýrem a quinoou

Recepty, Polévky

Suroviny

kuřecí skelet (nebo krky apod.)
asi 8-10 kuliček pepře
3-4 kuličky nového koření
polévková zelenina
4-5 trojúhelníčků taveného sýru
2-3 plné polévkové lžíce bílé quinoi
2-3 vejce
špetka Mahá koření

Postup přípravy receptu

  1. Dám vařit kuřecí skelet, do hrnce přidám sůl, celý pepř a nové koření (koření přidávám zavřené v čajovém vajíčku). Vařila jsem v papiňáku. Než se vývar uvaří, namočím do studené vody quinou, abych ji zbavila nahořklé chuti a očistím a pokrájím zeleninu, jakou mám právě doma – dala jsem mrkev, kousek celeru, pórek, 1 řapík řapíkatého celeru, hrst fazolových lusků (ty byly z mrazáku) a 2 listy pekingského zelí (pokrájené na malinké čtverečky).

  2. Když je vývar uvařený a maso na kostře měkké, vyndám skelet z hrnce, do vroucí polévky vložím namočenou quinou (tu na hustém sítku nejdřív ještě jednou propláchnu - opět pod studenou vodou) a pak přidám připravenou zeleninu a trojúhelníčky taveného sýra. Ten jsem měla jen šunkový (Veselá kráva), ale na výsledné chuti to nebylo znát.

  3. Než quinoa a zelenina změknou, sýr se zatím rozvaří a já mezitím oberu maso ze skeletu. Pak kousky masa přidám zpět do polévky. Podle potřeby dochutím, přidala jsem i trošku Mahá koření (z nějaké prodejny zdravé výživy), někdo si třeba dochutí Podravkou. Nakonec jsem do polévky přidala rozkloktaná vajíčka, nechala je srazit a bylo hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!