Kuřecí nudličky na kari s pórkem a řapíkatým celerem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsních řízků (lze ale použít i krůtí nebo králičí maso)
- 1 PL kari koření
- 3 PL oleje
- sůl
- 2 šalotky
- 1/2 pórku (asi hrst nakrájeného na kolečka)
- 2 řapíky celeru
- trochu vody nebo vývaru (použila jsem vodu a gelový bujón)
- 100 ml smetany (30% tuku)
Postup Kuřecí nudličky na kari s pórkem a řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky o velikosti sousta, vložíme do uzavíratelné misky, zasypeme kari kořením, osolíme a přidáme 2 lžíce oleje.
Důkladně promícháme a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici.
Na pánvi rozpálíme poslední lžíci oleje a přidáme maso.
Za stálého míchání restujeme do zbělení všech kousků. Poté přidáme nakrájenou šalotku, pórek a řapíkatý celer.
Společně restujeme další asi 2 minuty, zalijeme asi 100 ml vody nebo vývaru a pod pokličkou dusíme 5 minut.
Nakonec přilijeme smetanu, provaříme, podle chuti dosolíme a podáváme, nejlépe s rýží.