Kuřecí nudličky na červené zelenině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- maso z 1 celého vykostěného kuřete
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 1 červená kapie
- 8 sušených rajčat
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl
- pepř
- 3 lžíce hladké mouky
- 600 ml kuřecího vývaru na podlití
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce oleje ze sušených rajčat
Postup Kuřecí nudličky na červené zelenině
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme sádlo a olej.
Nudličky masa osolíme a opepříme nejlépe čerstvě umletým pepřem a vložíme je do rozpáleného tuku, zprudka je opečeme z obou stran.
Takto opečené nudličky vybereme z pánve a do výpeku dáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, mrkev nakrájenou na tenká kolečka a nudličky nakrájené kapie a sušených rajčat.
Zeleninovou směs opékáme zprudka, dokud mrkev a kapie nebudou poloměkké /asi 10 min./.
Pak do směsi nasypeme hladkou mouku, promícháme ji se směsí, vsypeme sušenou bazalku a podlijeme kuřecím vývarem, rádně promícháme a přivedeme k varu, osolíme a opepříme dle své chuti.
Vaříme na mírném ohni asi 15 min., pak nazpět vložíme kuřecí nudličky a necháme je prohřát spolu se zeleninovou směsí.
Pokud bude omáčka příliš hustá, můžeme ji naředit do námi požadované konzistence kuřecím vývarem nebo vodou.
Podáváme s jakoukoliv přílohou.