Kuřecí křídla pečená na bramborách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

9 ks větších kuřecích křídel
koření na kuře nebo grilovací
případně sůl, pepř, sladká paprika, drcený kmín
olej nebo máslo
brambory o velikosti golfového míčku +-

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecích křídel odsekneme nebo odkrojíme poslední kostnatý dílek a kůži mezi zbylými díly nakrojíme ke kloubu, tím zabráníme jejich kroucení při pečení. Křídla očistíme, nasolíme a okořeníme dle chuti a naskládáme do vymazaného pekáčku na kartáčkem vyčištěné menší brambory, které jsme mírně osolili a nebo také okořenili. Křídla trošičku pokapeme rozpuštěným máslem nebo olejem.

  2. Pekáček zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů na 30-35 minut, poté odklopíme a dopečeme brambory s křídly doměkka a dozlatova.

  3. Podáváme se zeleninovým salátem nebo například s dipem ze zakysané smetany s česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!