Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g zakysané smetany
- 2 lžíce hořčice
- 3 lžíce oleje
- mletá sladká paprika
- sůl
- mletý černý pepř
- petrželová nať
Postup Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Do pánve dáme 3 lžíce oleje. Na něm orestujeme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Než začne hnědnout, přidáme mletou sladkou papriku a na kousky nakrájené kuřecí maso, které restujeme do změknutí a dokud maso nepustí šťávu.
K měkkému masu přidáme česnek nakrájený na plátky, dále přidáme smetanu a hořčici, promícháme a nakonec povaříme. Když by se omáčka zdála moc hustá, můžeme ji naředit.
Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme šťouchané brambory s pažitkou a petrželkou.